[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

HYPNOS

Frågor och svar om hypnos

- Vad är hypnos?

Det är ett framkallat tillstånd av avslappning och samtidigt ökad koncentration i både kropp och själ. En förhöjd medvetenhet följt av en känsla av distans. Hypnos är ingen terapi i sig, men under hypnosen är man mer mottaglig för suggestioner och bilder. Man får även tillgång till det undermedvetna och kan gå förbi förnuftet och intellektet, vilket är svårare i det ”normala tillståndet”. Hypnos lämpar sig därför vid problem som stress, fobier, oro, rädslor, ångest, sömnproblem, smärta, rökning m m.
 

- Hur kommer man till det hypnotiska tillståndet?

Som hypnosterapeut använder jag min röst för att försätta dig i hypnos. Eftersom all hypnos anses vara självhypnos lär jag även ut det till de flesta av mina klienter, så att de själva kan använda sig av tekniken. Du befinner dig i ett liknande tillstånd om du uppslukas av en bra film eller utför någon monoton, vardaglig syssla, som att jogga eller köra bil, så det är ett helt naturligt tillstånd som vi alla har varit i.
 

- Måste man ha ett speciellt problem för att genomgå hypnoanalys?

Nej, inte alls. Många kommer för att lära känna och förstå sig själva bättre, nå självinsikt och väcka glädjen inombords. Att gå från bra till ännu bättre. För att öka självkänslan och självförtroendet.
 

- Är alla mottagliga för hypnos?

Ja, alla med normal intelligens och koncentrationsförmåga kan, om de vill, bli hypnotiserade.
 

- Är man medveten om vad som sker?

Javisst. Man är inte omtöcknad eller "borta" utan bara behagligt avslappnad och hela tiden medveten om vad som sägs och sker.
 

- Kan jag förmås att göra saker mot min vilja?

Nej! Skulle någon försöka med något, som för dig verkar stötande, skulle du genast lämna det hypnotiska tillståndet.

 

Tillbaka